Adományozás

 

Kedves Lelkigyakorlatozó Barátunk!

 

Nagy öröm számunkra, hogy egy-egy év során kb. 900 lelkigyakorlatozó átlagosan 6,5 éjszakát tölt el a lelkigyakorlatos házban. A lelkigyakorlatos ház arra törekszik, hogy akiben megszületik a vágy, megfogalmazódik az igény, az részt tudjon venni az általa választott lelkigyakorlaton. 

Ahogy arról Ön is értesült a lelkigyakorlat napi díja 2023-tól 17.000 Ft, amely magában foglalja a szállást, a napi 3x étkezés és a kísérés költségeit (így egy négynapos lelkigyakorlat teljes költsége 68.000 Ft, a hatnapos lelkigyakorlat esetében ez 102.000 Ft). 

Nehéz szociális helyzettől függően, egyéni kérelem alapján lehetőség van támogatott napidíj igénybevételére, amely 10.000,- ft/fő/éj, diákoknak további engedményt biztosítunk, esetükben 8.000 Ft/fő/éj áron van lehetőség a lelkigyakorlaton való részvételre. 

Tapasztalataink alapján a támogatást igénylő lelkigyakorlatozók a valós napi díjból átlag 12.000 Ft-ot tudnak kifizetni. A kiegészítést, tehát kb. 5000 Ft-ot minden esetben elsősorban adományokból, szükség esetén tartományi támogatásból, netalán pályázatokból igyekszünk fedezni.

Szeretnénk kérni, hogy akinek anyagi lehetőségei engedik, és értékeli munkánkat az emberek szolgálatában, adományával segítse a ház működését illetve a lelkigyakorlatozók részvételét.

Egyszeri 5000 Ft adománnyal Ön hozzásegíthet egy rászoruló személyt, hogy lelkiekben feltöltődhessen és egyúttal támogatja a Lelkigyakorlatos Házat is, hogy fenntarthatóan működhessen. 

Kedvezményezett neve: JTMR Manréza 

Számlaszám: 10702019-19014056-55500005 (CIB Bank)

Kedvezményezett címe: 2099 Pilisszentkereszt-Dobogókő, Téry Ödön u. 6.

FONTOS: A megjegyzések rovatba kérjük feltüntetni, hogy ADOMÁNY. Kérjük, hogy a részvételi díjakat ne erre a számlaszámra utalják!

Cégén keresztül támogatná a Manréza Lelkigyakorlatos Házat?

Amennyiben lehetősége van cégén keresztül jótékonykodni, a Jézus Társasága Alapítvány mint közhasznú szervezet számlájára juttatott adománnyal tud minket támogatni. Az adomány teljes összegét elszámolhatja költségként, és adókedvezményt is igénybe vehet – mindehhez csupán egy egyszerű adományozási szerződést kell megkötni. Az adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolásokat a tárgyévet követő év februárjában juttatjuk el az adományozónak. A pontos teendőkkel kapcsolatban kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a [email protected] e-mail címen. 

Köszönjük, hogy adományával hozzájárul lelkigyakorlatos házunk missziójához. Isten fizesse meg nagylelkűségét!

Köszönettel:

Tóth Árpád SJ