Így segíthettek az arlói testvéreinknek

 
 

Kedves Barátaink!

Az arlói Jelenlét Házban tett látogatásunk után úgy éreztük, hogy szeretnénk a dobogókői Manréza közösségét is megszólítani a faluba folyó aktív szociális munka, az ott élő családok támogatására. 

Több módon szeretnénk lehetőséget biztosítani nektek, hogy segítsétek a rászoruló családokat. Nézzétek meg a támogatási palettát, és arra bátorítunk titeket, hogy 2023. november 12 – december 17. között válasszatok egyet vagy többet a támogatási lehetőségekből!

Pénzadománnyal:  A januári és februári időszakban a legnagyobb a nyomor Arlón, a napi egy étkezés is kétséges. A Jelenlét Ház munkatársai zsíros kenyérrel és meleg teával várják a betérőket. A pénzadományokat a téli hónapok túlélésére fordítják. Készpénzben a rendházban kihelyezett adományos dobozba tehetitek a gyerekeknek szánt összeget.

A hosszútávú arlói fejlesztésekre online itt adományozhattok. 

Tárgyi adományokkal: Nagy szükség van a mindennapos higiénia biztosításához tisztasági eszközökre. Jól jönnek az női intim higiéniás eszközök (inkább betét) a felsős korosztálynak a kötszer/elsősegély csomag, betadine, sebtapasz, géz, fájdalomcsillapító, lázcsillapító,. A tárgyi adományokat a dobogókői Manrézában, a vasárnapi nyilvános 10.00 órai szentmisék előtt/után helyezhetitek el az előtérben levő gyűjtő dobozokba.

Karácsonyi cipősdobozzal: a rendtartomány már három éve szervez célzott cipősdoboz-kampányt a falu elsős és másodikos gyermekei számára. A jezsuita.hu-n olvashatjátok a részletes kiírást. Érdemes már most tervezni, hogy mit tennétek egy-egy dobozba. A következő lista egy ajánlás: kevés szöveget és nagy képeket tartalmazó mesekönyv, meleg holmik (zokni, sapka, sál, kesztyű), a mindennapi higiénia biztosításához szükséges felszerelése(fogkefe, fogkrém, fésű, tusfürdő, sampon, dezodor, krém), édesség / nyalánkság (lekvár, szaloncukor, csokoládé, keksz, méz, cukorka, nyalóka), iskolai felszerelések (tolltartó, benne színes ceruzákkal, tollakkal, filctollakkal, esetleg zsírkréta, vízfesték, tempera, radír, hegyező, kisolló) füzet, színező színes ceruzával, kisméretű játék (társasjáték, építőjáték, kártya, baba, autó, ugrálókötél, labda), stb.  

A dobozokat december 17-ig helyezhetitek el az előtérben a 10.00 órai szentmisék előtt/után.

Köszönjük, hogy támogatjátok azok gyerekeit, akik ezt nem tudják megtenni úgy, ahogy szeretnék!