Gyakorlati tudnivalók

 

A jelentkezés módja

A jelentkezés lemondása

Érkezés, távozás

Szállás, ellátás, egyéb tudnivalók

Jelentkezés egyéni elcsendesedésre

Részvételi díjaink

 

Online felületünk, ahol a jelentkezni lehet: http://regisztracio.manreza.hu

Adatkezelési tájékoztató:

manreza.hu/letoltesek/adatkezelesi_tajekoztato

A JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezés első lépése a regisztráció. A mezők kitöltése elengedhetetlen a sikeres regisztrációhoz; kérjük azokat értelemszerűen kitölteni az alábbi szempontok figyelembe vételével:

A Felhasználónév megadásakor kérjük, ne használjon ékezetes betűket, különleges karaktereket és számokat.

A születési dátum megadásakor, kérjük, az ÉÉÉÉ.HH.NN. formátumot kövesse.

A Jelszó megadásakor kritérium min. 6 karakter, kizárólag betű-szám kombinációkat adjon meg, kerülje a különleges karaktereket és az ékezetes betűket.

Bizalmas adatainak megóvása érdekében saját e-mail címét adja meg. Fontos, hogy élő cím, valós elérhetőség legyen.

A telefonszám esetében csak számok adhatók meg. A kapcsolattartás megkönnyítése érdekében kérjük, ellenőrizze annak helyességét.

A regisztrációt követően, amennyiben minden mezőt kitöltött, az ön által megadott e-mail címre egy levél kerül kiküldésre, mely tartalmazza a regisztráció véglegesítéséhez szükséges linket. A levélnek legkésőbb a regisztráció kezdeményezését követő 24 órában kell megérkeznie postafiókjába. Amennyiben mégsem találja a beérkezett üzenetei között, kérjük, ellenőrizze a SPAMeket. A link 48 órán keresztül él, amennyiben ez idő alatt elmulasztotta az aktiválást, vagy nem érkezett meg a regisztrációs e-mail, kérjük, keresse munkatársunkat a 06-30/824-1179-es telefonszámon.

Amennyiben elfelejtette jelszavát, az e-mailcím valamint az ellenőrző kód beírásával e-mailben küldünk segítséget, hogy a felhasználói fiókjához ismét hozzáférhessen.

A sikeres aktiválást követően beléphet a felhasználói fiókjába. A belépéskor az aktuális programjaink jelennek meg. A kiválasztott lelkigyakorlat melletti Jelentkezés linkre kattintva jelentkezhet. A személyes adatok lapon a regisztrációkor megadott adatai jelennek meg a megfelelő mezőkben. A képernyő jobb fölső részén megjelenő névre kattintva lehetőség van az adatok módosítására, illetve a felhasználói fiók törlésére is. Amennyiben a számlázási név és cím eltér a regisztrációkor megadottól, úgy ezeket itt feltüntetheti.

A Tovább gomb megnyomásával az étkezési lehetőségeket tartalmazó lapra ugrik, itt a fölsoroltak közül választhat egy opciót, illetve étkezésre vonatkozó megjegyzést is föltüntethet. Az egyéb adatok és a lelkigyakorlatos adatlap csillaggal megjelölt mezőinek kitöltése a jelentkezés elküldéséhez nélkülözhetetlen. Amennyiben minden szükséges sor kitöltésre került, az Elfogad gombra kattintva ellenőrizheti a jelentkezési lapját. Amennyiben üresen hagyott néhány csillagozott mezőt, arról hibaüzenet jelenik meg. Jelentkezését a Mégse gomb megnyomásával bármikor megszakíthatja, majd később a jelentkezés folyamatát befejezheti. A Módosít gomb segítségével visszatérhet a jelentkezési laphoz, és változtathat az adatain. A kitöltés és az esetleges módosítás után a Jelentkezem gombbal beküldheti jelentkezését a kiválasztott programra.

A felhasználói fiókjának jobb oldali Jelentkezések menüpontjában lehetősége van a korábbi jelentkezései áttekintésére, jelentkezés kezdeményezésére.

Amennyiben beküldött jelentkezésére egy héten belül nem kap választ, kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot elérhetőségeinken.


 

A JELENTKEZÉS LEMONDÁSA

Lemondás módja: emailben a címen. A lemondást minden esetben visszaigazoljuk.

Jelentkezése kötelezettséggel jár. Ha valamilyen okból nem venne részt a lelkigyakorlaton, lemondását a következők figyelembevételével teheti meg:

  1. A kezdés előtt min. 15 nappal anyagi kötelezettség nélkül lemondhatja a programot.
  2. A kezdés előtt 4-15 napon belüli lemondás esetén a támogatott részvételi díj 50%-át kiszámlázzuk.
  3. A kezdés előtt 1-3 napon belül a lemondás esetén a támogatott részvételi díj 75%-át számlázzuk ki.
  4. Amennyiben lemondását a program kezdése napján jelzi, vagy távolmaradásáról nem tájékoztat minket, a teljes részvételi díj kerül kiszámlázásra.


 

ÉRKEZÉS, TÁVOZÁS

A lelkigyakorlataink többsége este 19:00 órakor kezdődik közös vacsorával, és a távozás napján közös reggelivel ér véget, kivéve a 3 napos (éjszakás) vagy ennél rövidebb lelkigyakorlatok, ott ebéd után van a távozás. Ahol a kezdés és a befejezés eltér a fent megadott időpontoktól,  azt az  adott program tájékoztató levelében jelezzük.
A programon az elejétől a végéig kérjük a részvételt.

Az érkezést jó úgy időzíteni, hogy a lelkigyakorlat meghirdetett kezdő időpontja előtt még legyen elégséges idő a regisztrációra, a szobák elfoglalására, a házzal és a hellyel való ismerkedésre. Portaszolgálat nem működik a házban, a lelkigyakorlatozókat a meghirdetett időben várjuk.


 

SZÁLLÁS, ELLÁTÁS, EGYÉB TUDNIVALÓK

A lelkigyakorlatok költségeiben benne van a teljes ellátás: étkezések, ágynemű. Minden szobában található Szentírás.

Kérjük a lelkigyakorlatozókat, hogy hozzanak magukkal: törülközőt, papírt, írószert, benti cipőt, kényelmes benti ruhát. A környéken nincs bolt, tehát otthonról kell hozni minden olyan személyes holmit is, amire szükség lehet.

Lelkigyakorlatozóinkat külön szobában helyezzük el. Néhány szobának saját WC és fürdőszobája is van, ezeket elsősorban azoknak tartjuk fent akik koruk vagy egészségi állapotuk miatt rászorulnak. Házaspáros elhelyezés saját kérésre a húsvéti és az óévzáró lelkigyakorlatainkon kérhető.

A lelkigyakorlatokon a külső és belső csend segíti a belső figyelem elmélyülését: „Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!” (Zsolt. 46,11). Ismerőseinknek jelezzük, hogy a lelkigyakorlat idején nem leszünk elérhetőek, a telefont kapcsoljuk ki, egymás csendjét is tisztelettel őrizzük.

A Manrézában a lelkigyakorlat része lehet az egymásért végzett csendes, elmélyült, egyszerű szolgálat. A lelkigyakorlatozók elsősorban a mosogatásban, terítésben segítenek, ami az arra jelentkezőknek napi 30 perc szolgálatot jelent. Távozáskor a szobákat kérjük a következő lelkigyakorlatozó számára tiszta, rendezett állapotban hátrahagyni.

Mivel Dobogókő 700 m magasan fekszik, ezért az ország más vidékeihez képest itt 6-7 fokkal hűvösebb van. Ehhez kérünk megfelelő öltözetet hozni. Továbbá a környék nagyon alkalmas csendes, elmélkedő sétákra a környező erdőkben; ezért jó, ha a lelkigyakorlatozó erre is megfelelő ruházattal készül: bakancs, szabadidőruha stb.

Ha valakinek egészségügyi problémája van, kérjük jelezze a jelentkezési lapon. 

Normál vagy húsmentes étkezést biztosítunk, diétás étkeztetést nem tudunk vállalni. A hozott élelmiszereknek fagyasztási, hűtési, melegítési, főzési, tárolási lehetőséget biztosítunk. Sütő nincs.

Várólistás jelentkezés: programjainkra a ház kapacitásától és a kísérők számától függően korlátozott számú jelentkezést tudunk elfogadni. A felvehető létszámon túli jelentkezőket várólistára tesszük. Abban az esetben, ha a résztvevők közül valaki visszamondja részvételi szándékát, a várólista sorrendjében ajánljuk fel a részvétel lehetőségét.

Lelkivezetés: a Manréza – Ignáci Lelkiségi Központ kiemelkedő értéknek tartja a lelkivezetés minőségét, ezért lelkivezetői folyamatosan képzik magukat. A jelentkező jelentkezésével elfogadja, hogy ennek részeként a lelkigyakorlat kísérője a lelkivezetői etika szabályainak megfelelő szupervízióban részesülhet.

 

JELENTKEZÉS EGYÉNI ELCSENDESEDÉSRE KÍSÉRŐ NÉLKÜL

Aki volt már a Manrézában lelkigyakorlaton, szeretne elcsendesedni, visszavonulni, imádkozni, jelentkezhet egyéni elcsendesedésre. Ebben az esetben nem tudunk kísérőt biztosítani, de használhatja a kápolnát és részt vehet a szentmiséken. Egyéni elcsendesedésre emailben lehet jelentkezni a címen, legalább egy héttel a tervezett érkezés előtt. A regisztráció az emailes egyeztetést követően az online felületünkön keresztül történik, ugyanúgy mint a lelkigyakorlataink esetében. Áraink megegyeznek a lelkigyakorlatos programárainkkal.

További információkért írjon a címre vagy hívja a 30-824-1179-es telefonszámot.

 

RÉSZVÉTELI DÍJAINK 2023.

A részvételi díjak a szállás és a teljes ellátás költségeit tartalmazzák.

A Manréza által szervezett lelkigyakorlatok napi díja rugalmas:

  • A támogatott napidíjunk 10.000,- ft/fő/éj. Tematikus programjaink (húsvéti, óévzáró, filmes lelkigyakorlatok) árai ettől eltérhetnek, ezek árai a lelkigyakorlatra kattintva olvashatók.
  • A tényleges napi önköltségárunk 17.000,- Ft/fő/éj.
  • Diákoknak 8.000 Ft/fő/éj (nappali tagozatos diákok 27 éves korig; BSc, MSc képzésben résztvevő egyetemi hallgatók, akik semmiféle egyéni jövedelemmel nem rendelkeznek).
  • Annak érdekében, hogy a lelkigyakorlatok mindenki számára elérhetőek legyenek, szívesen fogadjuk ha lehetőségeik szerint többet tudnak fizetni a támogatott árnál.
  • Lelkigyakorlatozóink maguk dönthetik el anyagi lehetőségeik alapján, hogy milyen mértékben járulnak hozzá lelkigyakorlatuk költségeihez a költségár és a támogatott ár között. Célunk, hogy a támogatást mindenki anyagi lehetőségeinek mértékében vegye igénybe, hogy szélesebb kört tudjunk elérni, segíteni.
  • Azok számára, akik anyagi nehézség miatt (minimális jövedelem) a támogatott díjat nem tudják fizetni a Manréza vezetője indokolt esetben adhat további támogatást. Támogatási igényeket legkésőbb 20 nappal a lelkigyakorlat kezdete előtt tudunk fogadni emailben. Amennyiben ezen túl küldi be jelentkezését a lelkigyakorlatra, a jelentkezéssel együtt kérjük jelezze támogatási igényét.

A lelkigyakorlat teljes időszakára vonatkozó térítést kérjük befizetni akkor is, ha a lelkigyakorlatozó valamilyen okból később érkezik, vagy hamarabb távozik. Az árból nem tudunk kedvezményt biztosítani, ha saját ágyneműt vagy hálózsákot hoz magával, vagy nem kíván élni az étkezési lehetőséggel.

Kérjük vegye figyelembe a lelkigyakorlat lemondására vonatkozó feltételeket.

A külső lelkigyakorlatok, vagyis az olyan programok napidíja, amelyeket a házunk nem szervez, csak befogad, 15.000 Ft/fő/éj. A szobák egy részében két személy is elhelyezhető.

A fenti árak csoportok esetében, itt tartózkodás és létszám függvényében, egyeztetés szerint módosulhatnak.

A részvételi díj befizetése történhet előre utalással bankszámla számunkra (kérjük, hogy a megjegyzés rovatban, tüntesse fel a lelkigyakorlatozó nevét és a lelkigyakorlat időpontját). Fizethet átutalással, készpénzzel vagy  bankkártyával.

A számla a jelentkezési lapon megadott számlázási név és cím alapján kerül kiállításra, ennek módosítására utólagosan nincs lehetőség.

ADOMÁNY

Támogatási alapot hoztunk létre annak érdekében, hogy a lelkigyakorlatok mindenki számára hozzáférhetőek legyenek. Szeretnénk kérni, hogy akinek anyagi lehetőségei engedik, és értékeli munkánkat az emberek szolgálatában, adományával segítse a ház működését ill. a lelkigyakorlatozók részvételét:

CIB-számlaszám:

10702019-19014056-55500005 

Kedvezményezett neve: Manréza – Ignáci Lelkiségi Központ

Címe: 2099 – Pilisszentkereszt-Dobogókő, Téry Ödön u. 6.

FONTOS: A megjegyzések rovatba kérjük feltüntetni, hogy ADOMÁNY.

(kérjük, hogy a részvételi díjakat ne erre a számlaszámra utalják!)

 

 

* Bizonyos programok eltérő díjazásúak (Pl. Húsvéti-, Óévbúcsúztató lelkigyakorlatok), ezek áráról a visszaigazoló levélben adunk tájékoztatást.