Kairosz – korábbi résztvevők mondták

 
 

Korábbi résztvevők mondták a tapasztalatról:

„Nem tudtam mire számítsak, de nem is tudtam volna elképzelni, mert ilyen tapasztalatban még nem volt részem. Teljesen nekem szólt, azt kaptam, amire szükségem volt. Tudtam – már amikor jelentkeztem -, hogy ez kairosz, Isten kegyelmi ideje számomra, de utólag ez a szó nagyságrendileg mélyebb értelmet nyert. Az előzetes sejtésem csak halvány előképe volt annak a valóságnak, amellyel Isten megajándékozott. Nem érzem túlzásnak kijelenteni, hogy új időszámítás kezdődött az életemben. …”

-*-
„Lélekátültetés: A Forma 1-es autóversenyeknél már megszoktuk, hogy ha valaki jó eredményt akar elérni, akkor mindenképpen ki kell állnia kerékcserére. Az emberi élet számos területén rendszeresen szükséges a csere, hogy jól menjenek a dolgok. Néhány évtizede a tudomány egyik nagy szenzációja pedig az, hogy már egy beteg emberi szív is kicserélhető.
De mi van a lélekkel? Jó hírünk van! Most már az is megújítható! Ilyen megújító, „lélekátültetős” heteken jártunk. Bizony, heteken, mert míg a kerékcsere pár másodperc és a szívműtét is csupán pár óra, addig a léleknek idő kell! Minőségi idő, odaadó figyelem, türelmes meghallgatás, szeretettel teli, elfogadó légkör és mindezek mellett az elengedhetetlen hiteles szakmai háttér. A közös munkát pedig megkoronázza a Szentlélek megújító kegyelme. Garantált a talpra állás!
Egy ilyen segítő párosnál jártunk, a mennyei Atya két karja voltak ők számunkra. Nekünk hirdették, a kétezer magyar papnak és férfi szerzetesnek. Hárman hallottuk meg a hívást és mindhárman átestünk életünk nagy javításán, a „nagygenerálon”, a hozzáállásunk teljes cseréjén. Eljutottunk oda, hogy Krisztus fényében kezdjük nézni a dolgokat. Több mint két hétig voltunk együtt. A bevezető, ráhangoló napok után az első hét a mélyszántással telt. Lelkünk átalakítása arra, hogy jó földdé, jó talajjá váljék a következő héten eljövendő magvetésre, a személyesen kísért lelkigyakorlatra. Egyházunk és a világ dolgai eközben ugyanazok maradtak, ám mi új szemet és új füleket nyertünk, új szívet és új lelket kaptunk, melyek erőt adnak az „ITT és MOST” -ra. Arra indítanak, hogy megújulva, megerősödve az Istentől egyháza által érkező hívásokra újra szabadon és örömmel kimondhassuk: „Itt vagyok Uram, engem küldj!”

 
 

Kedves Érdeklődő!

Október 7-ikén a szokásos vasárnapi szentmise és a meditációs vasárnap a lelkigyakorlatos ház kápolnájában lesz megtartva.

 

Kedves Lelkigyakorlatozó!

Szeptembertől a Házunk normál vagy húsmentes étkezést tud biztosítani. A hozott élelmiszereknek tárolási lehetőséget biztosítunk.

Köszönjük megértésüket.

Powered by WordPress Popup