Lelkigyakorlat a Nyolc Boldogsággal – ONLINE

 
 

Ez a lelkigyakorlat, melyet „Monty Williams SJ: The Gift of Spiritual Intimacy „ című lelkigyakorlatos könyvére támaszkodva állítottuk össze,  egy utat kínál fel Isten, minden egyes ember iránti, egyedülálló szeretetének felfedezéséhez, és ahhoz, hogy megtanuljuk, azt a szeretetnyelvet melyen Isten beszél hozzánk. E tanulás az által történik, hogy szemléljük életünket és azokat az erőket, amelyek formálják azt. Ezek egy belső iránytűt adnak nekünk, mely megmutatja mindannyiunknak az Istennel való bensőségesség útját. 

Ebben a lelkigyakorlatban a lelkigyakorlatozók nyolc héten át minden nap 1 órát imádkoznak a Boldogságokkal, melyeket egy rövid elmélkedés, a feldolgozást segítő kérdések, és a szentírási helyek tesznek elérhetővé a számukra.

 Javasolt ezen kívül, hogy minden este, mintegy 15 percben, tekintsenek vissza napjukra egy Examen (A szerető figyelmesség imája) keretében. 

Imatapasztalataik megosztását, az azokban való további elmélyülést a kísérőjükkel való heti online találkozás teszi lehetővé.

Olyanok jelentkezését várjuk, akik legalább egy három napos személyesen kísért, zárt lelkigyakorlatos tapasztalattal rendelkeznek. Az anyag intenzitása, a lélek mélyeit megmozgató jellege miatt tartjuk fontosnak ezt a feltételt.