A mindennapok lelkigyakorlata – 2023-2024

 
 
  • Ismertetés:

  Az Ignáci Lelkiségi Központ szervezésében a 2023-2024-es évben újra lehetőség nyílik a teljes Szent Ignác-i lelkigyakorlat elvégzésére a mindennapokban. A lelkigyakorlat 2023. október 7-jén közös nyitó nappal kezdődik és 2024. júniusában fejeződik be. A lelkigyakorlat személyes kíséréssel történik.

  A lelkigyakorlat végzésére azokat a személyeket várjuk, akik szeretnék elmélyíteni imaéletüket, és vágynak arra, hogy mindennapjaikat az Istennel való személyes kapcsolat határozza meg.

   

  • Kritériumok a mindennapok lelkigyakorlatának végzéséhez:

  – rendszeres imaélet

  – nyitottság az ima- és élettapasztalat megosztására a lelkivezetővel

  – a felvételi beszélgetés időpontja előtt befejezett, három éven belül végzett, legalább 5 napos (6 éjszakás) személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat, lelkigyakorlatos házban, és idén elfogadjuk a jezsuita nagyböjti online lelkigyakorlat elvégzését is. Szeretnék jelentkezni, de még nincs lelkigyakorlatos tapasztalatom, mit tegyek? (klikk és megnyílik a válasz)

  – a következő kötelezettségek vállalása:

  • elköteleződés a lelkigyakorlat egész folyamatára 
  • ezen belül napi egy óra ima és 15 perc visszatekintés a nap végén (examen)
  • a lelkigyakorlat végzése alatt hetente találkozás a lelkigyakorlat kísérőjével (kölcsönös megbeszélés alapján alkalmanként online), akit az Ignáci Lelkiségi Központ jelöl ki.
  • A lelkigyakorlat ára: 10.000Ft/hó. A megadott áron túl szívesen fogadunk további adományt.

    

  • Jelentkezés: 

  – Kérjük kitölteni a jelentkezési lapot, amely innen letölthető, vagy elkérheti a következő  e-mail címen: [email protected]. A jelentkezési lapot elég géppel kitölteni, aláírni nem szükséges. Lehetőség szerint pdf formátumban kérjük beküldeni.

  – Ezt követi majd egy személyes beszélgetés, melynek időpontja 2023. szeptember 15-én és 16-án várható. Helyszín: Párbeszéd Háza, 1085 Budapest, Horánszky u. 20. A felvételi pontos időpontját a jelentkezési határidő után egyeztetjük.

  – Mindezeket követi majd a felvétel végleges megerősítése.

   A részvételi szándékot a jelentkezési lap elküldésével kérjük jelezni 2023. szeptember 7-ig a következő címre: [email protected]

  vagy: Vándor Györgyi, Manréza – ILK 2099-Dobogókő, Téry Ödön u. 6.