Nyílt nap a Manrézában

 
 

panorama

 

“hogy életük legyen és bőségben legyen” (Jn 10,10)

Szeretettel hívunk a Manréza Ignáci lelkiségi Központ és Lelkigyakorlatos Ház nyílt napjára 2016. dec. 11-én, advent 3. vasárnapján, amit egyházunk az öröm vasárnapjának nevez. Ezen a napon kerül sor a lelkivezető és lelkigyakorlat-kísérő képzés III. évfolyamának záró ünnepségére. Hívunk az ismerkedésre, a közös ünnepre, a hálaadásra.

A naphoz kapcsolódik egy jótékonysági ebéd és vásárlási lehetőség (imazsámolyok, könyvek, borok, képzőművészeti alkotások), az így befolyt összeg egy része a lelkivezető és lelkigyakorlat-kísérő képzést támogatja.

A program helyszíne a Manréza Lelkigyakorlatos Ház (Dobogókő, Téry Ödön u. 6.) valamint a Walden Szálloda és Konferenciaközpont (Dobogókő, Fény u. 1.).

A nap programja a következőképp alakul:

10.00 Szentmise (Manréza Lelkigyakorlatos Ház, nagy számú résztvevő esetén: Walden)

12.15 A Manréza és a lelkievzető és lelkigyakorlat-kísérő képzés ismertetése (Walden)

13.00 Ebéd (Walden)

14.30 Előadás: Mustó Péter új könyvének előzetese: Ahol otthon vagy (Walden)

16.00 Műhelyek:

  1. Nagy Bálint SJ: A lelkivezetés gyakorlata. Ki vezet? (Walden)
  2. Kővári Magdolna SSS: Miért nehéz személyes kapcsolatotteremteni/kapcsolatban maradni Istennel? Az istenképek hatása az imára (Walden)
  3. Vízi Elemér SJ: Élménybeszámoló a jezsuiták 36. általános rendgyűléséről(Walden)
  4. Papanek Márta: Vezetett ima, ritmikus imamód (Manréza)
  5. Gerber György, Gerber Bori: Vezetett ima, imaginatív imamód (Manréza)
  6. Tariska Eszter: Vezetett ima, szemlélődő meditációs imamód (Manréza)

A műhelyek párhuzamos időben történnek, csak egy műhelyen lehet résztvenni. Feliratkozásra a jelentkezés után lesz lehetőség.

Az ebéd utáni programok alatt a gyerekek számára foglalkozást biztosítunk.

Költségek:

Az ebédhez kapcsolódó költségek: 7 éves kor alatt ingyenes a részvétel, 7-14 év között 2500 Ft/fő, a 14 éves kor felett  5000 Ft/fő.
Fizetni a lenti linken történő regisztrációt követően lehet előzetesen átutalással, vagy a helyszínen készpénzzel.
Számlaszámunk: Manréza – Ignáci Lelkiségi Központ 10700024-69451571-51500003
Kérjük, a megjegyzésben feltüntetni a FELIRATKOZÓ(K) NEVÉT, és azt hogy NYÍLT NAP.

Ezt az alkalmat arra is fel szeretnénk használni, hogy a résztvevők jobban megismerjék a házunkat és a képzést. Az ebéd árából 1600,- Ft  a lelkivezető és lelkigyakorlat-kísérő képzés támogatását szolgálja. Akinek lehetősége van, és szeretne többel hozzájárulni, örömmel fogadjuk. E képzésnek köszönhetően tudjuk biztosítani azt, hogy a Manrézához kapcsolódóan egy kiszélesített munkatársi kör álljon azok rendelkezésére, akik lelkivezetést keresnek vagy lelkigyakorlatokat végeznek. Keressük annak a módját, hogy tudjuk hosszú távon biztosítani a képzés fennmaradását, ehhez keresünk anyagi forrásokat. Bízunk abban, hogy sokak támogatására számíthatunk, hogy továbbra is jelen tudjunk lenni a lelki utat járók és keresők számára.

Jelentkezés: A részvételi szándékot kérjük jelezni, hogy aszerint tudjuk alakítani a helyszíneket. Ide kattintva lehet regisztrálni.

Jelentkezési határidő: december 4.

Az advent küszöbén szeretnénk örömteli és lelkiekben gazdag készületi időt kívánni. Az Úr áldása kísérje jó szándékainkat és tetteinket, hogy életünkben, családjainkban, közösségeinkben egyre nagyobb teret és nyitottságot készíthessünk az ünnepnek.

 

Szeretettel várunk a lelkigyakorlatainkra,

a Manréza – Ignáci Lelkiségi Központ vezetősége és munkatársai
Cím: 2099 Dobogókő, Téry Ödön u. 6., email: [email protected]