Önkéntes szolgálat a Manrézában

 
 

dobogokoi_lelkigyakorlatos_hazA dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Ház abból a megfontolásból hirdette meg önkéntes programját, hogy elsősorban a fiatalok számára kínáljon lehetőséget néhány hónapos elvonulásra.

 
Az elvonulás oka lehet a megállás igénye, a visszatekintés egy időszakra, vagy akár az előretekintés, a hogyan tovább megválaszolása, fölkészülés az Életre. Ebben a folyamatban, a rendelkezésre álló csendes idő gyümölcsöző felhasználásában lelkivezető kíséri az önkéntest.
Programunk fontos pillére a napi 5 óra munka (heti két szabadnappal), amit a vállalkozó szellemű fiatal a Lelkigyakorlatos Házban végez. Ez a konyhai kisegítéstől kezdve az irodai tevékenységen, ház körüli tennivalókon át a lelkigyakorlatozók fogadásáig terjedhet.
A munka és az imádság olyan ötvözetét kínáljuk a jelentkezők számára, ami a testi, szellemi, lelki épülésükre szolgálhat. Önkénteseink kipróbálhatják magukat olyan feladatkörökben, amelyekkel korábban talán nem találkoztak, és megismerkedhetnek olyan imamódokkal, amelyek imaéletük fontos elemeivé lehetnek.
A program eddigi résztvevőivel pozitív tapasztalatokat szereztünk. A Ház mindennapjaiba gyümölcsözőn kapcsolódtak be, jelenlétük és csendes szolgálatuk a lelkigyakorlatozók részéről is nagyon jó visszhangra talált. Elkötelezettségük környezetük számára jel: a másokért ellenszolgáltatás nélkül végzett, önzetlen szolgálat jele. Munkájában ez lehet az a plusz, amitől a nyitottságot sugárzó hangulat még barátságosabb, kedvesebb lesz.

Várjuk azok jelentkezését, akik már végeztek a Manrézában lelkigyakorlatot (legalább 3-5 naposat), szeretnének néhány hónapra kicsit lelassulni, a mindennapi rohanásból valamelyest kiszállni, s az emberek szolgálatában közelebb kerülni önmagukhoz és az Istenhez.

A jelentkezés folyamatos, nincs határidőhöz kötve, azonban a szobák és feladatok beosztása érdekében kérjük az érdeklődőket, hogy néhány héttel a tervezett kezdés előtt jelentkezzenek. A ház egyszerre egy, esetleg két önkéntest tud fogadni.

Bővebb információ az iroda{kukac}manreza.hu email címen, valamint a 06-30/511-4960 telefonszámon kapható.