2022.10.24-11.02. és 11.28-12.07. szemlélődő, meditációs lelkigyakorlatok jelentkezési és részvételi feltételei

 
 

A fenti lelkigyakorlatokra július 8.-tól fogadunk el jelentkezéseket a regisztracio.manreza.hu oldalon.

A Mustó Péter atya lelkigyakorlatain tapasztalt hatalmas túljelentkezés és az azt követő nagyarányú, több mint 50%  lemondások miatt új jelentkezési feltételeket léptetünk érvénybe. Kérjük, jelentkezés előtt a feltételeket mindenki olvassa el figyelmesen.

A Jelentkezés feltételei:

 • a jelentkezési lapon megjelölt részvételi díjat előre kérjük befizetni, az értesítő emailt követő 2 munkanapon belül. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével, és a visszaigazolás kézhez vételével válik érvényessé
 • a befizetett részvételi díjból 30.000,- ft foglalónak tekintünk. Ezt az összeget lemondás esetén nem utaljuk vissza, amennyiben a lelkigyakorlatozó a lelkigyakorlat kezdő napja előtt több mint 15 nappal korábban lemondja a lelkigyakorlatot.

A jelentkezés beérkezését követően értesítő emailt küldünk a bankszámla számmal, a jelentkezési- és részvételi feltételekkel. Aki 2 munkanapon túl fizetné be a részvételi díjat, kérjük emailben érdeklődjön utalás előtt, hogy van-e még hely a lelkigyakorlaton.  

Lemondás feltételei:

 • 30.000,- ft foglaló levonását követően visszafizetjük a részvételi díjat, amennyiben a lelkigyakorlat kezdő napja előtt több mint 15 nappal érkezik be a lemondás
 • 40.500,- ft levonását követően visszafizetjük a részvételi díjat, amennyiben a lelkigyakorlat kezdő napja előtt több mint 4 munkanappal-15 naptári nappal érkezik be a lemondás
 • 60.750,- ft levonását követően visszafizetjük a részvételi díjat, amennyiben a lelkigyakorlat kezdő napja előtt több mint 1 – 3  munkanappal érkezik be a lemondás
 • 81.000,- ft levonását követően visszafizetjük a részvételi díjat, amennyiben a lelkigyakorlat kezdésének napján mondja le a lelkigyakorlatot, vagy távolmaradásáról nem értesít minket

Lemondás módja: emailben,  [email protected] . A lemondásról minden esetben visszaigazolást küldünk.

A részvétel feltételei:

Azokat a jelentkezőket fogadjuk,

 • akik idén még nem vettek részt Mustó Péter atya lelkigyakorlatán, és a 2022. májusi lelkigyakorlatot nem utolsó héten mondták le.
 • akik vállalják, hogy pontosan érkeznek a lelkigyakorlatra. A lelkigyakorlaton végig részt vesznek, azt nem szakítják meg külső programokkal. A lelkigyakorlatról az utolsó nap reggelén távoznak, a szobájukat rendben hagyják maguk után. Ittlétük alatt alkoholt nem fogyasztanak.
 • akik vállalják, hogy a lelkigyakorlat ideje alatt tartják a csendet: nem beszélgetnek lelkigyakorlatozó társaikkal, a ház munkatársaival, nem telefonálnak, nem chatelnek, csendesen közlekednek a házban. A vállalt szolgálatot csendben, elmélyülve végzik.
 • akik vállalják, hogy a lelkigyakorlat idején nem használják elektronikus készülékeiket, nem interneteznek, nem olvasnak e-maileket, nem néznek filmet, hallgatnak nyelvleckét vagy zenét. A lelkigyakorlat ideje alatt nem olvasnak hozott, vagy a házban található könyveket, újságokat, kiadványokat. 
 • akik vállalják, hogy a kiírt imaidők előtt pár perccel a kápolnában vannak, az imaidőket nem zavarják meg. A közös étkezéseken pontosan megjelennek.