„Hitünk alapja az imádság”

 
 

Hathetes lelkigyakorlat a mindennapokban

Személyes kíséréssel és csoportos alkalmakkal

Online és személyesen

Ezt a lelkigyakorlatot azoknak ajánljuk, akik szeretnék elmélyíteni az Istennel való kapcsolatukat, vagyis imaéletüket, és vágynak arra, hogy az beépüljön a mindennapjaikba. Hívjuk tehát mindazokat, akik szeretnék hitük, istenkapcsolatuk alapjait átimádkozni, és életüket abból forrásozóan rendezni.

Olyan személyeket várunk, akiknek már van némi tapasztalata arról, hogy mit jelent a személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat. Konkrétan olyanokat, akik legalább kétszer részt vettek 3-5 napos személyesen kísért lelkigyakorlaton és/vagy a Kísért Imádság Hetén, és szeretnék tovább mélyíteni ezen imamódokkal való tapasztalataikat.

E lelkigyakorlat során hetente egyszer (hétköznap este) online módon találkozik a teljes lelkigyakorlatos közösség, másfél órára összesen 7 alkalommal (az első és az utolsó találkozás két órát fog igényelni). Ezeken az alkalmakon a vezetett ima segítségével gyakorolhatják a ritmikus imát vagy az Ignác-i szemlélődést. A közös imát egy rövid megosztás követi.

Emellett minden lelkigyakorlatozó hetente egyszer találkozik a kísérőjével, fél-egy órában. Ez a lehetőségek szerint lehet személyes vagy online.

A lelkigyakorlat legfontosabb része azonban az egyéni imádság, melyhez segítségképpen hetente e-mailben küldünk imaanyagot, szentírási helyekkel. A tapasztalat az, hogy naponta 30-60 percet szükséges rászánni az imára.

Fontos ezen kívül, hogy a lelkigyakorlatot végző minden este, mintegy 15 percben, tekintsen vissza napjára egy Examen (A szerető figyelmesség imája) keretében.

Mint látható, ez a lelkigyakorlat meglehetős elköteleződést kíván, időben, energiában. Kérjük a jelentkezni vágyókat, hogy alaposan gondolják át, van-e erre most idejük, lehetőségük. Mivel hat héten át, rendszeresen, a mindennapi teendők mellett vélhetőleg ennyi szabad ideje keveseknek van, segíthet, ha leendő lelkigyakorlatozók megvizsgálják, mi az, amit el tudnak most hagyni erre a pár hétre.

Reményeink szerint ezt a lelkigyakorlat-fajtát, a jövőben többször is meg tudjuk majd hirdetni. Éppen ezért, ha valaki számára nem most van itt a megfelelő idő, a későbbiek során eljöhet az ő ideje is!

Kezdés: szeptember 15.

Záró alkalom október 27.

Jelentkezési határidő: szeptember 6.

A lelkigyakorlat díja: 36.000,- ft, max. 10.000,- ft támogatás igényelhető

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfz8XWg_FjblaRvNuWhpy6HKzRtAqWNZvZ0lrbD9PeRbRSbWw/viewform?usp=sf_link