Önkéntes program a Manrézában

 
 

Kedves Érdeklődő!

Szeretnél kiszakadni a hétköznapok pörgéséből?

Megállni egy kicsit és elgondolkodni azon, hogy honnan hová tartasz?

Ha örömödet leled a másokért vállalt szolgálatban, és van lehetőséged hosszabb időre csatlakozni a lelkigyakorlatos ház csapatához, akkor olvass tovább és ismerd meg önkéntes programunk részleteit.

Programunk fontos pillére a napi 6 óra munka (heti két szabadnappal), amit a vállalkozó szellemű fiatal a Lelkigyakorlatos Házban végez. Ez a konyhai kisegítéstől kezdve a ház körüli tennivalókon át a lelkigyakorlatozók fogadásáig terjedhet.

A munka és az imádság olyan ötvözetét kínáljuk a jelentkezők számára, ami a testi, szellemi, lelki épülésükre szolgálhat. Önkénteseink kipróbálhatják magukat olyan feladatkörökben, amelyekkel korábban talán nem találkoztak, és megismerkedhetnek olyan imamódokkal, amelyek lelki életük fontos elemeivé lehetnek.

A program eddigi résztvevőivel pozitív tapasztalatokat szereztünk. A Ház mindennapjaiba gyümölcsözőn kapcsolódtak be, jelenlétük és csendes szolgálatuk a lelkigyakorlatozók részéről is hálás visszhangra talált. Elkötelezettségük környezetük számára jel: a másokért ellenszolgáltatás nélkül végzett, önzetlen szolgálat jele. Munkájában ez lehet az a plusz, amitől a Ház nyitottságot sugárzó hangulata még barátságosabb, kedvesebb lesz.

Amit kínálunk:

– szállás

– napi 3x étkezés

– lelkivezetés

– természetközeliség

– heti két szabadnap

– csendes közeg, ami lehetőséget biztosít Istenhez és önmagadhoz közelebb kerülni

Amit kérünk:

– napi 6 óra munka

– takarítási és konyhai kisegítői feladatok

– a ház csendjéhez való igazodás, alkalmazkodás a lelkigyakorlatos közeghez

Feltétel:

– legalább 3 hónap folyamatos itt-tartózkodás

– egészségügyi alkalmasság  

Jelentkezés:

A jelentkezés folyamatos, nincs határidőhöz kötve, azonban a szobák és feladatok beosztása érdekében kérjük az érdeklődőket, hogy néhány héttel a tervezett kezdés előtt jelentkezzenek.

A jelentkezés elindításához vedd fel velünk a kapcsolatot ezen az űrlapon. Az űrlap kitöltése után felvesszük veled a kapcsolatot és tájékoztatunk a további teendőkről. További információt az [email protected] email címen kérhetsz.

Üdvözlettel:

a lelkigyakorlatos ház csapata